Program


Társas- Játszmák
7

Társas- Játszmák

Spirit Dance& Mental Health

 több

Spirit Dance& Mental Health

 

 

 

 

Érintett vagyok én is, de te is! Mindannyian!……….A „Társas-Játszmák” egy olyan terület, amely mindenkit érint! Nem tudunk róla, mégis a mindennapjainkat irányítja tudattalan módon! A „társas érintkezésünket” befolyásolja, legyen szó: szerelemről, munkatársról, párkapcsolatról, szülő-gyermek kapcsolatról, családról- vagy egyedüllétről. DE: önmagunkkal is játszmázunk! Már kisgyermekkorban „segítik- vagy épp gátolják” az „Én” fejlődését.

Ennek a határát és realitását feszegetjük az interaktív „Spirit Dance &

Mental Health” egyik előadásában. A társas érintkezéseinknek az önismeretben jellegzetes szokásaik és viselkedéseik vannak. Sokféle módon megjelenhet: egy érintés, egy mosoly, egy mimika, egy kézfogás vagy épp távolságtartás, másikon való függés, nyomon-követés, utánzás, agresszív lökés. Képesek megakadályozni azt, hogy a benned „élő” egyéniség és saját tehetség kifejlődjön. Meg azt is, hogy képesek legyünk társat találni, vagy épp egy kapcsolatban benne maradni hosszabb távon! Mindent szétszedhet, komoly veszélyforrás!!! Ha a játszmáink „lelki hálózataira” nem látunk rá a művészeten és önismereten keresztül, akkor nem leszünk képesek szabadok lenni a társas életünkben. Már pedig a társas magány semmire nem jó, cask arra, hogy szétszedje a családokat és az emberek magánéletét! A társas játszmák rácsként  fognak működni, ami aztán az „Én” lehetőségeit leépítik! Az egyén lemarad az életéről!

Amolyan „beállok a sorba” típusú embert létrehoz, aki tökéletes szürkeségben él, és

„boldogtalan utánzó” lesz a társas- és a magánéletében is. Azt fogja hinni, hogy ez azért

történik, mert rossz munkahelyen van vagy, mert nincs pénze vagy, mert nem jó a társa! A  boldogság csírái meg sem jelenhetnek az életében, emiatt a szerepköreiben is rosszabbul  boldogul! Mi azt szeretnénk, hogy te önmagad légy; hogy jól legyél; hogy megértsd és érezd is önmagad működéseit! Táncművészettel és a mentálhigiénével spékelt művészeti „Art” fűszert alkottunk, hogy az életed ne játszmák sótlan sorozata legyen! Egy olyan „művészeti szabaduló szoba” műfaj, ahol megtalálhatod azokat a kulcsokat, amelyeket már régóta keresel.

 

- Előadás célcsoportja, ajánlott korosztály . 14 éves kortól

 

Koreográfus:   Sándor Timea

Előadó, mentálhigiénés szakember: Polus Enikő

Táncosok:  2 fő

 

Zene: egyvelegHogy mi a “tánc-előadás”?
Egy olyan összefogáson alapuló új művészeti, komplex színházi műfaj, amelyben a táncon keresztül tartom meg az előadásom profi táncosokkal. Most ránézünk arra, hogy a kapcsolatokban milyen társas-játszmák akadályozzák meg azt, hogy működjön. Mi az, ami miatt ”elromlik” vagy “megszűnik” egy-egy kapcsolat, ami aztán a lelki egészséget (mentálhigiénét) nehezíti! Modern, innovatív, társadalmi szükségletre építettük, ahol a problémáinkra más aspektusból láthatunk rá, de a végén megtaláljuk azt, amit mindenki magával vihet és kipróbálhat. Hiszen van esély, van más út, működhet.....csak pár “lelki fűszer” kell még ahhoz, hogy a te életedben is bekövetkezzen! 

Ajánló


Közeledik a december és ismét jön a BEATLES KARÁCSONY!!! Ezúttal új helyszínen!

Felejthetetlen koncertélmény a Magyar Virtuózok Kamarazenekar közreműködésével a Mátyás-templomban.